04 Dec 2018

Portuguese architect team design new Saya Park art pavilions in Korean forest

​​Alvaro Siza has worked with fellow Portuguese architect Carlos Castanheira to design a complex of three buildings surrounded by woodland in Korea’s North Gyeongsang province. The largest of the three structures developed as part of the ‘Saya Park’ project is a concrete art pavilion that comprises a variety of exhibition galleries.

Visitors enter the site from the north where they are greeted by an isolated library contained within a separate volume. From here, guests are led inside the cavernous building, which comprises two parallel forks connected by a tunnel. Siza and Castanheira used this passageway to delineate an open courtyard at the heart of the building. Dramatic interior spaces are defined by their raw appearance, proudly displaying their board formed concrete skin. meanwhile, apertures cut into the monolithic walls and roof provide natural overhead lighting. the journey concludes with a balcony that presents sweeping views across the landscape.

Read more and see more images on designboom

the concrete art pavilion comprises a variety of exhibition spaces
image © fernando guerra | FG+SG



Similar content

16 May 2016 - 22 May 2016
14 Apr 2017 - 17 Sep 2017
22 May 2018
28 Oct 2015 - 31 Oct 2015
18 Dec 2017
18 Jun 2015